Fikk se arenaen og terrenget fra lufta

Postet av O-festivalen den 26. Jun 2024

Velkommen - droneSteinsaksGrønmo fra luftaOslofjordenFlytur - utsiktHolmenkollenFlytur - baksete

Triana, Marcus og Solveig fikk en opplevelse de sent vil glemme under O-festivalen. 

Det var mange misunnelige blikk som ble rettet mot himmelen, da speaker Arild Andersen lørdag annonserte at småflyet med de tre ungdommene som hadde vunnet hver sin plass sirklet over arenaen. Det fire-seters Cessna-flyet hadde like før tatt av fra Kjeller flyplass ved Lillestrøm.

Triana (IL Strand-Ulv) og Marcus (Konnerud IL) satt godt plassert i det lille flyet med god utsikt . Dessverre hadde Ida Kristine blitt syk og måtte gi fra seg plassen. Men hun ble erstattet av en løper fra samme klubb, OL Tønsberg & omegn, Solveig.

For å avgjøre hvem som skulle sitte foran med piloten, så ble det før avgang tatt "Stein, saks, papir" . Solveig vant og sikret seg plass i passasjersetet foran. 

Steinsaks

Etter noen minutters flyving ankom flyet løpsområdet. Der sirklet det flere ganger rundt arenaen, før de satte kursen sydover mot Drøbak og Oscarsborg.

Grønmo fra lufta

Oslofjorden

På vei tilbake fløy de innover Drammensfjorden. Da de passerte Svelvik, fikk Konnerudløperen Marcus se moren sin på terrassen. Deretter la de kursen mot Oslo sentrum og fikk Holmenkollbakken fra fugleperspektiv. 

Flytur - utsikt

- Det var kult at det var uttrekkspremie. For da har alle lik mulighet til å vinne. Da jeg fikk vite at jeg hadde vunnet, så begynte jeg å glede meg veldig, for jeg har ikke flydd småfly før, forteller Marcus.

- Det var gøy å se ting fra lufta, så det ble en fin tur. 

Holmenkollen

Triana var helt enig. Hun la ikke skjul på at turen var spennende, og ga skryt til Thor Fredrik for flyvingen.

- Piloten var flink, så det var bare gøy!

Flytur - baksete

O-festivalen ønsker å rette en stor takk til pilot Thor Fredrik Eie for at det lot seg gjøre å få til denne turen!

Alle foto: Thor Fredrik Eie
Arenabilde: Dronefoto, Snorre Veggan