En fantastisk o-dag i Bærumsmarka

Postet av O-festivalen den 23. Jun 2018

det var litt vanskelig selma.JPG

Alle koste seg i sola, i skogen og på samlingsplass på Skytterkollen idag. Løpslederne kunne smile når o-festivalens langdistanse gikk så bra.

Løpsleder for dagens langdistanse og morgendagens mellomdistanse, Harald Bakke, hadde egentlig mye å være nervøs for - det er veldig mye som kan gå feil i et så stort arrangement. Heldigvis gikk det meste bra. -Det har vært mye småtteri underveis som deltagerne ikke har merket til, men som vi har måttet ta tak i og fikse, sier Harald. Helt kaos i kulissene kan det riktignok neppe ha vært, for de fleste i arrangementsstaben virket å ha god kontroll. Men var det mange som kom for seint til start - for de lange løypene var det jo både langt og bratt opp til start? -Nei, folk har planlagt bra, forteller Harald. -Men de verste var egentlig eliteløperne, mange av disse kom i absolutt siste liten. 

Og samlingsplassen på lerduebanen satt som et skudd. Det ble et fint amfi inne i skogen, med kort vei til alt, og samtidig passe god plass. Akkurat slik en o-samlingsplass skal være. 

Folk vi møtte på samlingsplass var fornøyd med løyper, kart og terreng. En gjennomgangstone hos mange var at løypene hadde vært vanskelige. Et kvalitetsstempel altså. Og ikke uventet med Øystein Holo som løypelegger. 

Det gikk fryktelig mye løperdrikke, og her gikk det tomt for saft et par ganger. Arrangøren legger seg selvsagt flate og lover å skjerpe seg til i morgen. 

Kiosken var veldig populær - faktisk så populær at den også ble utsolgt på brus. Kiosksjefen legger seg flat og lover å skjerpe seg til i morgen. 

Leder i o-festivalens hovedkomite, Christian Jomaas, er kjempeglad for at så mange kom til Skytterkollen i dag: - Det er superhyggelig å se så mange komme hit, og artig at så mange ville løpe direkteløyper i dag.  Christian er også veldig glad for at det er så stor interesse for kveldens St.hansmoro på Fornebu: -Så artig at så mange ungdommer har tatt budskapet om festen i o-festivalen. Over 200 er påmeldt! Christian legger til at det er bare å ta en tur til Fornebu for voksne også, bålet tennes klokka 1930, ved Rolfstangen like ved Scandic-hotellet. -Og klokka 20 er det utendørs premieutdeling for klassene 13-16 A og juniorenes eliteklasser. 

Bilder: 
Øverst: Ledelsen for løpene på Skytterkollen: Løpsleder Harald Bakke, Assisterende løpsleder Maria Brodin, Leder hovedkomiteen Christian Jomaas. 
Nederst: Det var litt vanskelig, forteller Fossum-løper Selma Tørudbakken Jendal. 

det var litt vanskelig selma.JPG