O-festivalturnéen til Korsvoll: Heming-gutt heldig vinner!

Postet av O-festivalen den 12. Mai 2018

Vår OFEST-turné fortsetter, og kom i dag til Nydalens løp på Korsvoll skole. Magnus Eide-Fredriksen (H15-16) vant trøya i dag.

I dagens Nydalten ble OFEST2018-skjorta trukket ut blant løperne i H15-16, og den heldige Heming-gutten Magnus Eide-Fredriksen hadde akkurat kommet i mål idet navnet hans ble ropt opp. Han greide de tre spørsmålene med glans, og Magnus kunne få trøye og gratulasjoner overrakt fra o-festivalens Åsne Holo (bilde).

Nydalen hadde funnet en fin samlingsplass, med god plass både til løpere, publikum og ikke minst lek. Været var såpass bra at det også var hyggelig å henge litt rundt før man dro hjem. Terrenget var velkjent for mange, dette stirike området mellom Sognsvann og Maridalen blir jo brukt i omtrent annethvert nær-o-løp i Oslo-området. Men det gikk fint an å bomme likevel.

Løypene krysset flere ganger den merkede løypa til Readys «ekstremterrengløp» Råskinnet som gikk i samme område i dag. Ready hadde utsatt sitt løp 14 dager, det var jo viktig at «råskinnene» skulle få helt is- og snøfri trase. Så må man også le litt når man ser Råskinnet-løypa, oppmerket på brede stier, mens o-løpere, alt fra småunger til gamle gubber og kjerringer, løper på kryss og tvers utenfor stiene. Litt av noen råskinn!   

Nydalen er en dyktig løpsarrangør, med god organisering og kvalitet på alt viktig, som kiosk, speaker, løyper, start og sekretariat. Skulle man sette fingeren på noe så måtte det være at de hadde kun vann – ingen sukkerholdig drikke – på væskepostene. Men her er det vanlig at o-arrangører skiller seg fra andre utholdenhetsidretter.  Dette hadde aldri gått på Birken. Ikke engang Halvbirken.