Her blir det sprint

Postet av O-festivalen den 2. Mai 2018

Kan du tenke deg å løpe o-sprint med utsikt til hovedstaden, Oslofjorden og Holmenkollbakken? Kom til Bærum og o-festivalen sier Fossums løpsleder Olav Hasaas.  I dag hadde han med seg sin løypelegger Ivar Mølnvik og resten av arrangørstaben på befaring med orienteringsforbundets Jan Arild Johnsen.

Bilde: Løypelegger Ivar Mølnvik (til venstre) og Olav Hasaas (i midten) har god kontroll. Forbundets Jan Arild Johnsen (til høyre) har sjelden sett mer avslappet ut.

På fjorårets o-festival på Oppdal fikk vi som mange husker en skikkelig skogssprint der mange hadde problemer med å få opp den virkelige sprintfarten. Årets sprint på Fornebu ser ut til å bli i motsatt ende av skalaen.  Når man ser seg rundt fra Scandichotellet så ser man store gressarealer, noen slake koller, noen små skogsområder og mange gang- og sykkelstier. Her blir det muligheter for høy fart for de som har steg til det.

Arrangørstabens hovedfokus i dag var å planlegge arenaen. Scandic Fornebu har stilt et veldig fint område utenfor hotellet til disposisjon, blant annet et svært telt. Det store innendørs resepsjonsområdet vil også bli brukt, så på mange måter er det en luksus-situasjon å planlegge samlingsplassen. Samlingsplassen ligger også fint og høyt plassert slik at det blir bra forhold for publikum til sprinten.