100 dager til mellomdistansen. 1 dag til Birken.

Postet av O-festivalen den 16. Mar 2018

Om 100 dager går starten for o-festivalens mellomdistansen fra Skytterkollen. Men i dag har o-festivalsjefen Christian Jomaas mest fokus på det som skjer om en dag: Birkebeinerrennet. Det er sånn det skal være i Fossum.

Fossums o-gruppe har mange gode og satsende o-løpere, i alle aldre. Men uansett o-satsing så har det tradisjonelt vært svært viktig for Fossum-løperne å gå fort på ski, og særlig prestisje er det å kunne vise til en god tid i Birken. I startfeltet på Rena i pulje 7 står lederen for o-festivalens hovedkomite - Christian Jomaas. Mellom o-festivalarbeid, skipreparering, og på toppen av det hans vanlige dagtids-jobb, fikk vi en prat med den travle hovedkomitelederen.

-Det har vært mye arbeid og møter med o-festivalen i vinter, hvordan er du forberedt til årets viktigste konkurranse?

- Du mener bortsett fra O Festivalen og alle andre viktige o-løp? Jeg håper jeg har trent nok til at det blir en fin tur over fjellet. Vær og føre ser i hvert fall strålende ut, og jeg gleder meg til en av verdens flotteste skiturer.

-Og hvordan går forberedelsen til o-festivalen?

- Vi er i rute. Løypene er nesten ferdig, og mange har jobbet i hele høst og vinter for at vi skal kunne tilby deltagerne en best mulig O Festival. Nå gleder vi oss til snøen forsvinner (etter Birken...), og O-sesongen kan begynne:)

-Og hva mener festivalsjefen er mest spesielt med årets O-festival?

- Det blir spektakulær fjord-o-sprint på Fornebu fredag, og skogsorientering med det beste Bærumsmarka har å by på fra Skytterkollen i Bærum lørdag og søndag. Vårt mål er å lage en O Festival folk vil huske, med Norgescup og WRE-status alle dager, og touchfree for alle for første gang i Norge på sprinten.  Og så blir det superlørdag, med Ungdomsarrangement for 13-16-åringer, og St Hansbål og grilling for alle. Så det er bare å glede seg!

For de som ikke har fått det med seg minner Christian om at påmeldingen til o-festivalhelga er åpnet, og at det er 10% rabatt for tidligpåmelding. Vi ønsker Christian lykke til, gode ski og god kropp i Birken.