“Vi er alle på en eller annen måte litt kartfriker og nerder”

Postet av O-festivalen den 26. Jun 2024

Velkommen - drone

Møt vår samarbeidspartner Placepoint! Selskapet på Skøyen i Oslo har 13 ansatte som er lidenskapelig opptatt av kart. Placepoint støtter O-festivalen 2023 gjennom sin sponsoravtale med Oppsal Orientering.

Placepoint er et kartbasert analyseverktøy for selskaper som jobber med tomtesøk og eiendomsutvikling, og målet er å gi kundene mest mulig relevant informasjon på kortest mulig tid etter mottoet “muligheter på minutter”. De har kunder fra Alta i nord til Kristiansand i sør, fra Bergen til svenskegrensa. Årets generalsponsor for O-festivalen, Ragde Eiendom, er på kundelista.

 

-Vi er et selskap i startfasen, men det er mye engasjement blant de ansatte hos oss, sier daglig leder Peder Sunde.

 

-Hvorfor støtter dere Oppsal Orientering og O-festivalen?

-Orientering er selvsagt et naturlig sted for oss å starte med da hele vår forretning er bygget opp rundt kart og alle dets små detaljer. Vi deler lidenskapen og interessen for kart med orienterings-miljøet. Dere, som vi, er opptatt av rask og nøyaktig kartlesing og av å kunne beherske dette godt. For dere handler det om å nå langt i konkurranser, mens for oss handler det om å utvikle selskapet. Men grunnmuren er den samme: Rask og pålitelig informasjon som leses ut av kart.

 

-Hva kan dere lære av orienteringsidretten?

-Vi tenker at vi har noe å lære av en utholdenhetsidrett som orientering. Det å gründe og utvikle et selskap er også en utholdenhetsøvelse som krever at man gjør smarte veivalg og raskt kan reorientere seg om man løper litt feil vei.

-Hva kan o-idretten lære av Placepoint?

-I Placepoint forsøker vi alltid å ligge et steg foran konkurrentene ved å jobbe litt hardere og litt smartere. De tenker vi flere kan jobbe med - også o-idretten.

-Men med så mye kartinteresse - har dere noen aktive o-løpere på kontoret?

-Vel, ikke sånn organisert. Men vi har en pilot, jeg er veldig glad i sjøkart etter å ha seilt mye, og vi er alle på en eller annen måte litt kartfriker eller nerder. Sjekk hjemmesiden så ser du hvorfor - hele appen vår er basert på kart.

Les mer om Placepoint her: https://placepoint.no/