“Et favorittområde for meg, det aller beste området for mye god o-teknikk”

Postet av O-festivalen den 26. Jun 2024

Velkommen - drone

Landslagstrener Anders Nordberg sparer ikke på konfekten når han skal karakterisere terrenget som møter deltagerne i O-festivalen 2023.

Vi er selvsagt helt enige med Anders, og håper at hele o-Norge - og mange utenlandske løpere også - tar turen til Oslo og O-festivalen i sankthanshelgen. Anders løper selv for Nydalen, som holder til nord i Oslo, og kommer ikke minst til å være travelt opptatt med å analysere løpene i O-festivalen i etterkant: Som kjent er løpene også uttaksløp til verdenscup, så landslaget og hele norgeseliten vil være på plass!

 

Hei Anders! Hvilket forhold har du til østmarkaterrenget?

- Jeg har trent utallige timer med o-teknikk i Østmarka, og jeg er nok til og med enda mer kjent med kartene i Østmarka enn kartene i Nordmarka her jeg bor. Det har virkelig vært et favorittområde for meg, og i mine øyne det aller beste området for mye god o-teknikk.

 

Hva skal til for å lykkes i dette terrenget?

- For å lykkes i Østmarka bør man være en god allround o-løper i mine øyne. Beherske både finteknikk inn i postene, og finne de raskeste traseene underveis på strekkene. I tillegg gjelder det selvfølgelig å være fysisk sterk i dette terrenget.

 

Hva bør de som skal løpe O-festivalen gjøre for å forberede seg best mulig?

- Jeg ville oppsøkt liknende terrengtyper hvor man har mye fin kartlesing, kan ha relativt høy fart og sikten er ganske god. Jeg tenker at det er mange muligheter til å finne liknende terreng, spesielt her på Østlandet.

 

Ser vi deg på O-festivalen i år?

- Siden O-Festivalen også vil være uttaksløp for blant annet verdenscup i år, så vil jeg nok ha litt kjennskap til løyper allerede før helga. Men jeg håper jeg i det minste får testet terrenget og en direkteløype. Ellers vil helt sikkert hele familien delta alle dager, så jeg er nok på plass…

 

Har du noen tips til ting å gjøre i hovedstaden utenom konkurransene?

- Helt ærlig ville jeg nok bare slappet av med o-venner og ladet opp til løpene, kanskje bare tatt t-banen til en kafe, tatt en kaffe og spist en bolle. Dersom man får tid etter konkurransene ville jeg tatt en tur til en av markastuene - disse er supre alle sammen.