Langspurt: Vekk «sovende» medlemmer! Premie til klubben som mobiliserer best

Postet av O-festivalen den 26. Jun 2024

Velkommen - drone

Hvilken klubb klarer å rykke flest «sovende» medlemmer ut av dvalen? O-festivalen 2023 gir pengepremie til den klubben som har størst andel av medlemsmassen påmeldt til lørdagens mellomdistanse!

Mange klubber kjenner sikkert igjen det å ha en del «støttemedlemmer». Mange forsvinner ut fra klubbaktivitetene av ulike grunner: andre interesser, barn som flytter eller slutter, tidsklemma – og alle klubber har sikkert noen som har forsvunnet fra startlistene etter pandemien.

Vi i Oppsal Orientering ønsker at O-festivalen 2023 blir en skikkelig dugnad i hele o-Norge hvor målet er å få medlemmene tilbake i løypa! Derfor har vi satt opp en premie på 10.000 kroner til den klubben som har størst andel av medlemsmassen påmeldt til mellomdistansen lørdag 24.juni! Vinnerklubben står helt fritt til hva de ønsker å bruke premiepengene til.

Reglene:

-klubben må ha minst et dusin - 12 - påmeldte løpere

-antallet påmeldte ved den ordinære påmeldingsfristens utløp gjelder

-prosenten påmeldte beregnes ut fra medlemstallene som er rapportert til NOF (evt annet nasjonalt forbund) for 2022

(vi forbeholder oss retten til å gjøre justeringer om vi ser at det er nødvendig, blant annet kommer ikke medlemstallene før 2022 før midt i mai – da kan minimumsantallet for tellende løpere bli justert)

Vi håper denne konkurransen både kan sette i gang kreative prosesser for å aktivisere flere klubbmedlemmer – og kanskje også skape kniving og konkurranse mellom naboklubber og internt i kretser om hvem som mobiliserer best. Vi er såpass patriotiske at vi mener at Oslos fineste terreng og en helg i hovedstaden med mange orienteringsvenner bør være et godt lokkemiddel for å få folk tilbake i løypa!

Meld deg på her:  Påmelding O-festivalen

For å gi en pekepinn har vi «testet» modellen mot Lørdagskjappens påmeldingslister, og kan avsløre at det der ville holdt å ha med 38,4 % av medlemsmassen for å vinne. Det bør vel bety at man må over 50 prosent for å ta seieren i O-festivalens påmeldingslangspurt?

Disse klubbene ville utgjort topp 10 med tallene i Lørdagskjappen. Ikke overraskende er det klubber i Viken/Oslo som dominerer - med Vang OL som et innslag fra Innlandet. Men det betyr at det er MANGE klubber rundt om i landet som har stort potensiale for å klatre når vi kommer til sommeren:

  1. IF Sturla
  2. Fredrikstad SK
  3. Nydalens SK
  4. Ås-NMBU Orientering
  5. Oppsal Orientering
  6. Raumar Orientering
  7. Nordre Follo Orientering
  8. Vang OL
  9. Sarpsborg OL
  10. Varteig OL