Bademuligheter i helga

Postet av O-festivalen den 26. Jun 2024

Velkommen - droneVei til badeplasser

Det er meldt strålende vær i helgen. Bra da at to av byens fineste badevann ligger i nærheten og at det heller ikke er lang avstand til en dukkert i sjøen.

Yr.no melder om temperaturer på over 25 grader på ettermiddagen alle tre dagene i helga. Samme nettsted melder om 20 grader i vannet i både Ulsrudvann og Nøklevann, de to nærmeste vannene til fredagens arena. Begge vannene ligger i løpsområdet, så bad må vente til etter løpet. Men da kan en dukkert i et av vannene anbefales. 

Nøklevann er det største av de to vannene. Vannet har god vannkvalitet og har tidligere vært drikkevannskilde for Oslo. Korteste avstand fra arenaen er ca. 3-400 meter, men her er vannet preget av myr og blir fort grumsete.  Det anbefales heller å gå til badeplassen ved Bråten - ca. 900 meter sydover fra arenaen (grusvei/skiløype). På skissen er denne markert med rød strek. Her er det stupebrett, rullestolrampe, flytebrygge og sandstrand. Et annet fint sted å bade er ytterst på "Tangen" - markert med blå strek. Garantert færre folk enn på Bråten, men liten sti hele veien ut.

Ulsrudvann er et av vannene som raskest pleier å blir varmt i Oslo. Vannet ligger ca. 5-600 meter nordøst for arenaen. Vei dit (grusvei) markert med rød strek. Det er mulig å bade både fra flytebrygger og svaberg. De fleste bader fra nordsiden av Ulsrudvann, men det er også fine muligheter på sydsiden. I nordøstre del er det en mye brukt sandstrand for de minste.

Vei til badeplasser

Lørdag og søndag er det dessverre ikke badevann i gangavstand. Vi anbefaler Stensrudtjern eller Sværsvann, en kort kjøretur syd for arenaen. Ellers fungerer alltid en fjorddukkert. Test f.eks. ut et kveldsbad i Hvervenbukta (7-8 km fra Grønmo arena) eller fra Ingierstrand. Det er flere badeplasser langs veien ut til Ingierstrand bad.

Er du på jakt etter annet å gjøre etter løpene, så kan du ta en kikk på denne siden.

Husk også at det fortsatt er mulig å melde seg på til åpne klasser og lagkonkurransen. Les mer om det her.