Langspurten er avgjort - se hvem som sikret seg 10.000 kroner

Postet av O-festivalen den 26. Jun 2024

Velkommen - dronefsk2.JPG

Da er finregningen over og det er klart hvilken klubb som er best til å mobilisere - og som dermed har sikret seg en premie på 10.000 kroner!

For å hjelpe klubbene å vekke “slumrende” medlemmer til innsats, satte O-festivalen 2023 opp 10.000 kroner i premie til klubben som hadde størst prosent av medlemstallet påmeldt til mellomdistansen 24.juni.

Det var enkle regler; påmeldingene måtte være inne da ordinær påmeldingsfrist utløp, og klubben måtte ha minst 12 påmeldte deltagere. Prosenten ble regnet ut fra tallene rapportert inn til NOF for 2022.

Det var svært jevnt i toppen, og spenningen økte litt ekstra da det viste seg at de to klubbene som kjempet om seieren hadde nøyaktig like mange registrerte medlemmer. Dermed var det hele enkelt - hvem av dem ville ha flest påmeldte mandag kl 23:59? De to klubbene vekslet faktisk om å ha flest påmeldte gjennom kvelden!

Tolv klubber hadde mer enn tjue prosent av medlemmene påmeldt, så la oss ta en nedtelling:

12: Nittedal OL, 20,86%
11: Bergens TF, 21,43%
10: Lillomarka OL, 21,86%
9: OK Moss, 22,77%
8. Asker skiklubb, 24,64%
7: Nydalens SK, 24,77%
6: Fossum IF, 25,00%
5: Heming Orientering, 25,24%
4: Lillehammer OK, 25,27%

Alle de tre beste hadde over 30 prosent, men før de avsløres må vi gi hederlig omtale til to klubber som hadde høy prosent, men for få deltagere til å telle ut fra reglene: Lierbygda OL har sju av sine tjue medlemmer på start, og Rudsbygd IL åtte av sine tjue - det er imponerende, og vi lover å klekke ut en trøstepremie!

Men nå til pallen:

3: Ås-NMBU Orientering, 30,51%

2: NTNUI, 34,40%

og dermed kan vi si gratulerer med seier i Langspurten til...:

 

1: Fredrikstad SK, 38,08%

Det var en imponerende mobilisering fra Østfold-klubben, som tilslutt endte mandagskvelden med 83 påmeldte mot NTNUIs 75.

-Dette var veldig morsomt og vi er veldig glad for at så mange av våre medlemmer er aktive ved å delta på løp, sier Karin Skedsmo Danevad, leder i o-gruppa i Fredrikstad skiklubb.

-Hvordan klarte dere å mobilisere så bra?

-Vi har tradisjon for å delta på O-festivalen, og ofte hatt klubbturer i forbindelse med festivalen, men har ikke gjort noe spesielt, bortsett fra en facebook-post med oppfordringer da vi skjønte at vi hadde mulighet til å vinne.

-Hva skal dere bruke premien til?

-Vi har ikke rukket å planlegge hva vi skal bruke pengene på, men tenker at det må bli noe som kommer flest mulig til gode, kanskje noe sosialt?

-Hvordan står det til i Norges best mobiliserende klubb for tiden?

-Vi har ikke så mange satsende seniorløpere pr. nå, men vi driver godt på barneidretten, ungdoms- og juniorsiden med mange aktive. Vi har flinke, dedikerte trenere og har også klart å engasjere mange foreldre. Det er spesielt gledelig å se av startlistene at flere av familiene i barnegruppa har meldt seg på med hele familien.

-Hva ser du mest fram til 23.-25.juni?

-Jeg gleder meg til å treffe nye og gamle orienteringsvenner på O-festivalen. Og så vil jeg også minne alle om at vi neste år arrangerer Hovedløpet og O-landsleiren på Hvaler - det kommer til å bli magisk!

Premien blir delt ut på arena lørdag!

Det er mulig med etteranmelding i EVENTOR frem til 19. juni (ikke etteranmeldingstillegg for åpne klasser og klasser opp til og med 12 år). Påmelding til åpne klasser kan også skje på arena frem til 1 time før start (men vi setter stor pris på så tidlig påmelding som mulig).

fsk2.JPG