“Jeg skal selvsagt løpe O-festivalen, det er alltid en happening”

Postet av O-festivalen den 26. Jun 2024

Velkommen - droneAnne Margrethe Hausken Nordberg

Lytt til erfarne fjellfolk. Og erfarne orienteringsløpere!

Anne Margrethe Hausken Nordberg trenger knapt noen nærmere presentasjon - hun er Norges første verdensmester i sprint, har vært i verdenstoppen omtrent siden Kasper Fosser ble født og avgjorde Damkavlen i Tiomila 2022 på en imponerende måte - i en alder av 46!

De siste årene har Anne Margrethe løpt i Nydalens velkjente burgunder-drakt, men hun har også mange sesonger i Oppsals naboklubb Bækkelaget. Tipsene om terrenget som venter deltagerne i O-festivalen 2023 bør dermed være betydelig tryggere enn musikktipset hun deler mot slutten av intervjuet!

 

Hei Anne Margrethe! Hvilket forhold har du til østmarkaterrenget?

- Jeg forbinder Østmarka med de ti sesongene jeg løp for BSK. Har mange gode minner fra noen sosiale tirsdagslangturer med kart og lykt fra Skullerudstua om vinteren. Dette er en terrengtype jeg liker godt!

 

Hva skal til for å lykkes i dette terrenget?

- Ha en plan for strekket - hvor skal du passere bratte kanter? Nøyaktig retning er alltid viktig.

 

Hva bør de som skal løpe O-festivalen gjøre for å forberede seg best mulig?

- Som forberedelse er jeg ikke så glad i å stirre seg ihjel på gamle kart over løpsområdet. Har mer tro på å se på andre lignende kart. Nydalen har trent en del i nærheten, og jeg anbefaler å søke opp «O-morgen» for å finne relevant snacks. Av teknikkøkter i skogen tenker jeg at i april/mai/juni konkurrereres det mye, og det er fint. Men uansett hva man satser på er det effektivt å også legge inn noe o-intervall, med eller uten poster i skogen. 

 

Ser vi deg på O-festivalen i år?

- Jeg skal selvsagt løpe O-festivalen! Det er alltid en happening både sportslig og sosialt, og i år vet jeg at Oppsal legger lista høyt for arrangementet.

 

Har du noen tips til ting å gjøre i hovedstaden utenom konkurransene?

- Bading fra Operastranda eller Sørenga kan kombineres med en tur til sentrum. Ellers er det verdt å nevne at Robbie Williams spiller på Telenor Arena lørdag kveld!

 

Anne Margrethe Hausken Nordberg

NESTEN: Anne Margrethe Hausken Nordberg spurter inn til femteplass på mellomdistansen under VM i Østfold 2019, kun to sekunder bak bronsemedaljen (foto: Snorre Veggan).