Verdensstjerner kommer til O-festivalen

Postet av O-festivalen den 12. Jun 2019

olav_lundanes_Forest_Media.jpgflorian_howald_WorldofO.jpg

Vi har tatt sett gjennom påmeldingene etter at den første påmeldingsfristen gikk ut i går kveld og der finner vi en rekke kjente navn på løpere i verdensklasse.

 Florian Howald og jeg er allerede påmeldt. Vi vil løpe O-festivalen!, sier Elena Roos som er regjerende europamester i lagsprint.

Et annet sterkt navn i damenes eliteklasse er Tekle Emilija Gvildyte fra Litauen. Men sprintspesialisten nøyer seg med fredagens løp. Blant de norske løperne som er påmeldt til O-festivalen, er det per i dag Anne Johanne Lind Nørbech, Nydalen, og Ingrid Lundanes, NTNUI, som virker sterkest blant damene.

I herreklassen finner vi blant andre svenskene Olle Boström og Emil Wingstedt, og Norges landslagsløper Audun Heimdal. På sprinten må vi også nevne Larviks-gutten Karl Fremstad som nå løper for Tyrving. Men den største stjernen er selvsagt Olav Lundanes. Foreløpig har langdistansekongen kun tenkt å løpe lørdagens mellomdistanse. 

olav_lundanes_Forest_Media.jpg

Nevnte Florian Howald er heller ingen hvem som helst. Den sveitsiske landslagsløperen er to ganger europamester i sprintstafett. I tillegg har han blant annet fem stafettmedaljer fra VM. En annen sterk sveitser, Martin Hubmann (Fredrikstad), er også påmeldt til O-festivalen.

florian_howald_WorldofO.jpg

Anders Nordberg, skiensgutten som også er trener i Nydalen, blir en av favorittene i skogskonkurransene. Også europamester Marika Teini har planer om å delta lørdag og søndag, og er kanskje den største favoritten av alle. Den finske storløperen løper nå for Halden. Men også russiske Irina Nyberg må regnes blant favorittene når det gjelder løpene på lørdag og søndag.

Etter at ordinær påmeldingsfrist gikk ut ved midnatt i går er det 380 løpere til fredagens sprintløp – i eliteklassene samt D/H 15 og 16. Og det er nærmere 900 løpere i de øvrige klassene.

Lørdag er det påmeldt cirka 430 løpere i «eliteklassene» og veldig nær 1200 i de andre klassene. For søndagens avsluttende langdistanse i Vestmarka er det foreløpig påmeldt om lag 1500 løpere totalt.

Det er fortsatt mulig å melde seg på og løpe under O-festivalen i Larvik i slutten av juni, både for verdensstjerner og alle andre – i skjønn forening på arena og ute i løypa!

 

[Foto av Elena Roos og Florian Howald er fra World of O. Foto av Olav Lundanes er tatt av Forest Media]