EmiTag på O-festivalen

Postet av O-festivalen den 20. Jun 2018

På sprinten på fredag skal alle klasser bruke EmiTag Touch-Free Stemplingssystem.

Sprint fredag

På sprinten på Fornebu skal alle løpere i alle klasser bruke EmiTag touch-free stemplingssystem. Den vanligste måten å ha brikken på er å feste den rundt håndleddet slik bildet viser.

EmiTag på håndledd

Etter registrert stempling vil et lys på brikken blinke i 5 sekunder. Det er viktig å sjekke at brikken blinker for å være sikker på registrert stempling!

Postene er av typen Touch-Free Pro og vil ligge horisontalt på bukk på postene. Brikken må føres over bukken, under 50 cm fra enheten. Stemplinger i høy fart krever kortere avstand, det anbefales å ha brikken omtrent 10 cm fra stemplingsenheten. Det er ikke nødvendig å berøre posten, og ved å slå bukkene med emiTagen risikerer man ikke å få registrert stempling og ødelegge bukkene.
Videoeksempel på stempling: https://youtu.be/giVa38jkyfE

Touch-free Pro stemplingsbukk Sjekk at brikken blinker

"Kobling" av brikke til startnummer

EmiTag brikke og startnummer må elektronisk «kobles av alle løpere som ikke har korrekt emiTag brikke nummer registrert på startnummeret sitt. Les PM nøye på dette punktet.

Den elektroniske koblingen vil foregå inne på hotellet og selve koblingen tar 5-10 sekunder. Beregn imidlertid god tid til dette da det fort kan bli kø her. Vi anbefaler derfor alle å koble brikke og startnummer med en gang dere kommer til samlingsplass og har fått startnummer/brikke.

Skogsdistanser lørdag-søndag

På mellom- og langdistansen brukes vanlige Emit-brikker som stemplingssystem. Her er det bare eliteklassene som trenger EmiTag, som brukes til tidtaking. Som på sprinten krever eliteklassene ingen «kobling» av EmiTag og startnummer. Tidtaking er som på et vanlig Norgescupløp her.