Bare det beste er godt nok: Jørn Sundby speaker på o-festivalen

Postet av O-festivalen den 19. Jun 2018

Den profilerte o-løperen og sportsjournalisten fra Eurosport vil formidle o-festivalpulsen og spenninga på direkten.

O-festivalsjefen Christian Jomaas besluttet tidlig at han ville ha den beste o-speakeren som var mulig å skaffe: -Vi ønsker å skape en førsteklasses o-festival for alle både som publikummere og som løpere, sier Christian. -Da var det naturlig å spørre Jørn om speakerjobben.

Vi tok en prat med Jørn da han var oppom Skytterkollen og bestemte hvor speakerbua skal stå. Er orientering en vanskelig sport å kommentere, når du ikke har noen TV-bilder ved siden av? -Både og – samtidig er jo publikum tilstede her på stadion da, og speakers oppgave blir å skape forventninger, sier Jørn. -Speaker må ha oversikt nok til å kunne si når vi venter en løper inn til publikumspost eller til sistepost.  Jørn er fullt klar over at mange er på o-festivalen først og fremst for å løpe selv. -Men samtidig er ikke sporten større enn at nesten alle kjenner noen eller er i slekt med noen i eliteklassene, så jeg tror egentlig det er ganske stor interesse for dette.  Jørn sier han blir nødt til å prioritere litt som speaker – han kan ikke kommentere alle klasser hele tiden. Men det er klart at eliteklassene er interessant for de fleste alle dager.

Jørn Sundby er, ved siden av NRKs Jann Post, en av de få i mediaverden som faktisk kan orientering. De som har vært med en stund vet at Jørn var juniorlandslagstrener i orientering den gangen Jann Post var junior og prøvde å komme seg til junior-VM.   

Jørn løper litt orientering fortsatt, og vant nylig et nær-o-løp i Oslo-området. Så han vet hva det handler om. Innimellom o-løpinga får han også tid til veldig mye annen sport. Som kjent har han alle sportsidioters drømmejobb – sportskommentator på TV. Da vi møtte ham var han midt oppi sykkelryttet Giro d’Italia. Dessuten har han arbeidet med blant annet friidrett, skihopping, langrenn og ikke minst fotball.  -Hva er det største du har kommentert? -Det er fryktelig vanskelig å sammenligne, men noe som gjorde inntrykk var det voldsomme publikumstrøkket da jeg kommenterte Premier League-kampen mellom Everton og Liverpool på Goodison Park, Evertons hjemmebane, tribunene ristet! 

Men dette sa altså Jørn før han har vært på Fornebu og på Skytterkollen og kommentert o-festivalen. Vel møtt alle o-interesserte! Er du ikke påmeldt har vi direkteløyper alle dager om du både vil løpe selv og samtidig oppleve et o-løp med verdens beste o-løpere.

PS: Jørn blir også med og leder premieutdelingen ved sjøen på Fornebu lørdag kveld. Som kjent starter ungdomsarrangementet kl 18, mens festen for ALLE starter kl 1930, og med utendørs premieutdeling kl 20 for klassene 13-16A og 17-20E.

Bilde: O-festivalsjef Christian Jomaas er kjempefornøyd med å få Eurosports Jørn Sundby med på laget, her under rekognosering på samlingsplassen på Skytterkollen.