Lagkonkurransen for 8-12: Du holder deg neppe tørr på beina!

Postet av O-festivalen den 10. Jun 2018

Katrine og Sigrid foran barnefestivalområdet.JPG

Katrine Bakke som er løpsleder for barnas lagkonkurranse på lørdag lover et krevende og morsomt poeng-o-løp. Og selv om det er tørt i marka: du kommer nok i kontakt med vann!

Lagkonkurransen starter på lørdag kl 1400 etter langdistansen, slik at det går fint an å løpe individuelt først og lagkonkurranse etterpå. Et lag skal bestå av 3 til 5 løpere i alder 8-12 år (født 2006-2010). -Men om klubben din har bare to løpere i riktig alder er det greit å ha bare to løpere på laget, sier lagkonkurransesjefen Katrine Bakke.

Konkurransen legges opp som et poeng-o-løp. Lagene får studere kartet på forhånd, og det er totalt 25 poster, der hver post gir forskjellig antall poeng. -Noen av postene er aktivitetsposter, forteller Katrine, og det kommer til å være noen «tulleposter» og også noen der du må regne med å bli våt. Vi spør Katrine om det ikke er tørt i marka nå, og om ikke det kommer mye regn, så må det da gå an å løpe tørrskodd? -Nei, det tviler jeg på. For det første har vi Østernbekken, der vi har avtale med kommunen om å åpne demningen øverst og slippe passe mengde vann ut. Dessuten må vi ikke glemme at Østernvann er i nærheten! Det høres ut som det er lurt å ta med seg enn vann-pokemon på laget, hvis ungene i dag vet hva det er da.

Katrine har en bekymring etter alt finværet -Splæsjemyra er nesten tørket ut de siste ukene og er nå bare et støvhull!

Løpslederen lover premie til alle – i form av is når man kommer i mål. -Dessuten blir det ekstra premie til de tre beste lagene.

Så gutter og jenter: Her er det bare å få med seg flest mulig venner slik at klubben din kan stille mange lag i lagkonkurransen. Og om dere er skeptiske: Det er lov å ha med en voksen skygge (ikke for ivrig da 😊)

For de litt mindre ungene blir det også et topp tilbud på o-festivalen – det skal vi skrive om det senere – følg med på www.o-festivalen.no.

 

Bilder:
Øverst: Fra lagkonkurransen i o-festivalen 2009 på Fossum. (Foto: Lucie Størmer)
Nederst: Ville du stolt på disse damene til å aktivisere ungene dine? Ja. Lagkonkurransesjef Katrine Bakke og barnefestivalsjef Sigrid Melander Vie. (Foto: Trond Brevik)

Katrine og Sigrid foran barnefestivalområdet.JPG