Kristoffer tok trøya i Bjugn

Postet av O-festivalen den 21. Apr 2018

OFEST2018 fortsatte i dag turneen med populær T-skjorte-konkurranse i Bjugn. Dagens trøyevinner ble H13-14-løperen Kristoffer Strømdal Wik fra Freidig. 

Kristoffer ble trukket ut som vinner i en loddtrekning - behørig kontrollert av lokale øvrighetspersoner fra Bjugn. Deretter måtte han svare riktig på tre spørsmål om o-festivalen. Tilslutt sto han som vinner av dagens OFEST2018-trøye. Kristoffer er en av meget få personer nord for Dovre som har denne trøya. 

Når vi først skriver om en Freidig-løper så må vi også skryte av Freidig som o-klubb. Dagens dobbeltløp gikk altså i Bjugn, ca 100 km og en ferjetur utenfor Trondheim. Likevel var det hele 63 Freidig-navn på startlista på den avsluttende mellomdistansen. Freidig sto dermed for over en tredel av de 171 deltagerne. 

Vi må også skryte av arrangørene - den lille o-gruppa i Bjugn Idrettslag, med litt teknisk bistand fra byen. De arrangerte to løp på en dag, fra to forskjellige samlingsplasser. Og begge samlingsplasser hadde plass innendørs til alle løpere. Og strengt tatt var det egentlig innevær i ytre Fosen denne dagen. Kraftig vestavind - sikkert opp mot Yrs melding om 15 m/s, og temperatur på 5 grader, pluss da riktignok. Det positive var at det regnet litt mindre enn hva Yr hadde meldt. O-festivalens innsendte merket seg også en detalj fra kiosken under sprinten: Kaffe til 5 kroner koppen. Disse arrangørene er genuint opptatt av å gjøre noe for o-sporten - ikke å fylle opp klubbkassa!

Søndag 12. mai 2019 arrangerer Bjugn NM ultralang i samarbeid med Wing.