“O-festivalen er en selvfølge. Og is og bading er topp restitusjon”

Postet av O-festivalen den 26. Jun 2024

Velkommen - drone

Ivar Lundanes og Ivar Haugen er de stemmene bak “The Ivarnational Orienteering Podcast”, antagelig verdens eneste internasjonale podkast om orientering. De to internasjonale herrene skal selvsagt på O-festivalen!

Ettersom Ivar L er tidligere Tyrving-trener vet vi jo at han ikke er fremmed for å ta turen fra Bærum til Oslos østkant både som løper og trener. Men hvordan står det til med Østmarkakunnskapen til makkeren hans, NOFs egen mediemann?

 

Hei Ivar og Ivar! Hvilket forhold har dere til østmarkaterrenget?

-Østmarka forbindes naturlig nok med Knut Valstads Minneløp og 15-stafetten. Det er første assosiasjon og tanke når Østmarka blir nevnt. Dermed også det sosiale rundt 15-stafetten, og den stafettfølelsen som samler hele klubben. Den følelsen og det sosiale kan også dras videre til O-festivalen, hvor alle i hele klubben uavhengig av alder deltar, både elite og bredde.

 

Hva skal til for å lykkes i dette terrenget?

-I dette terrenget, som er veldig karakteristisk med kollene som strekker seg nord/sør med et intrikat stisystem mellom, gjelder det å alltid ha en god plan for hvert strekk.

Dette gjelder enten strekket er kort eller langt, for det er alltid en mulighet på sti (litt) rundt.

En kan ikke som i Østfold bare dra ut langs streken på en grovkurs, en må være på forskudd - og på hugget - hele veien.

 

Hva bør de som skal løpe O-festivalen gjøre for å forberede seg best mulig?

Se tilbake på løyper og veivalg fra tidligere løp i terrenget og tilgrensende terreng.

Om du henter frem veivalg fra gode løp i dette terrenget, vil du få et bilde av hva som gjelder i denne type terreng. Kommer du fra andre deler av landet, er det selvfølgelig bra om det er tid til en økt eller to i naboterrenget til konkurransene for å få følelsen av hvordan dette er i praksis.

 

Ser vi dere på O-festivalen i år?

Når det ikke er andre kolliderende store arrangement, er O-festivalen en selvfølge. Og dermed blir det O-festivalen i år!

 

Har dere noen tips til ting å gjøre i hovedstaden utenom konkurransene?

Som de vestlendingene vi er, synes vi alltid det er fint å komme seg litt opp i høyden  for å få oversikt og utsikt over hovedstaden. Da kan en løpetur opp på Vettakollen eller Grefsenkollen, en tur til Holmenkollen (og gjerne helt opp i hopptårnet hvis det er mulig)

eller en tur til Ekeberg være gode alternativer for å få utsikt over byen og kjenne på kontrastene som er i Norges hovedstad, med kort vei fra den urbane bykjernen til mer markafølelse som vi o-løpere liker. Ellers må man utnytte det "sommer-Oslo" har å by på for turister. Da er is og bading stikkord, noe som også er fint for restitusjonen mellom konkurransene!

Vi er helt enige med Ivar&Ivar, og passer på å anbefale alle å høre på Ivarnational Orienteering Podcast hos din foretrukne podkastleverandør - der får du det siste fra internasjonal orientering!